Kuvantaminen

Sydmedi Oy ostaa tavallisimmat röntgen- ja ultraäänitutkimukset ulkopuolisilta palveluntuottajilta. Vastaukset saadaan noin kahdessa arkipäivässä. Kuvien vastaukset lähetetään Sydmedille, kun radiologi on ottanut niihin kantaa. Kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

RÖNTGENTUTKIMUKSET

Röntgenkuvauksen avulla saadaan yksilöityjä kuvia kehon eri elimistä. Kuvan erilaiset vivahde-erot johtuvat siitä, että eri kudokset läpäisevät säteilyä enemmän kuin toiset. Kun röntgenlaite suljetaan, huoneessa tai ihmisessä ei ole enää säteilyä.

Kerro lääkärillesi, mikäli olet raskaana röntgentutkimusta suunniteltaessa!

ULTRAÄÄNITUTKIMUKSET

Ultraäänellä voidaan tutkia kudoksia ja elimiä, jotka sisältävät vettä esim. kohtu, munuaiset, virtsarakko ja verisuonet. Ultraäänellä voidaan nähdä mahdollisia muutoksia kuten patit, kystat, kasvaimet ja tulehdukset. Ultraäänellä voidaan myös tutkia sikiötä.

Ultraäänitutkimuksessa ultraäänianturi lähettää ääniaaltoja kehoon. Geeliä levitetään iholle että muodostuu tutkittavan kehonosan ja laitteiston välille. Muodostuvat ultraääniaallot ovat niin korkeataajuisia, ettei ihmiskorva kuule niitä. Kun ultraääniaallot saavuttavat elimen, ne kimpoavat takaisin ultraäänianturiin joka muodostaa tietokoneelle liikkuvia kuvia.

Joskus radiologi voi ottaa neulanäytteitä tai tyhjentää nestettä katetrilla ultraäänen avulla. Nämä toimenpiteet tehdään paikallispuudutuksessa.

MAGNEETTITUTKIMUS

Lähete magneettitutkimukseen saa tarvittaessa lääkäriltä.

Magneettitutkimuksessa käytetään magneettikenttää röntgensäteilyn sijasta tutkittaessa elimistön sisäelimiä ja osia. Magneettikamera toimii yhdessä radioaaltojen ja magneettikentän kanssa. Magneettitutkimuksella saatavia korkeatasoisia tutkimustuloksia ei voida saavuttaa millään muulla kuvantamismenetelmällä. Magneettitutkimuksessa voidaan nähdä mm. elimistön pehmytosia, verenvirtauksia, hermostoja, lihaksia ja niveliä.

Miten henkilökunta voi?

Työnantajalle työterveyshuolto on investointi henkilöstön hyvinvointiin ja tuottavuuteen.

Hyvinvoinnin ohjaus ja neuvona

On helppo huolestua omasta terveysdentilasta ja oireista. Meiltä saat luotettava apu selvittää terveysdentilaasi.

Koska kävit viimeksi laboratoriossa?

Lääkärikeskus Sydmedillä on oma laboratorio. Kiireelliset laboratorionäytteet tutkitaan heti.

 

Älä unohda mielenterveytesi!

On helppo unohtaa ettei ihminen ole ainoastaan fyysinen olemus, mielenterveys pitää myös huoltaa. Miten voit henkisesti?